Een dagje mee-eten met Irene 66

Warm lunchen met favoriete recepten, lieve gedichtjes en grijze luchten, verstopte neuzen, fijne mokken, muziek maken, lolly-tradities, chips om te zingen en leven in een vissenkom. Schuif weer gezellig aan voor een dagje mee-eten. Hij eindigt een beetje abrupt, maar dat is omdat ik – zoals meestal – in de auto in slaap was gevallen, haha. 

Meer video’s van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A’s en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

20 reacties op “Een dagje mee-eten met Irene 66”

  1. Mijn oor is net weer een maandje open, heel vervelend dat, leef met je mee…

    Ik eet vrijwel altijd hetzelfde (Lacto-ovo vegetarisch), heel saai, maar wel gezond en voedzaam.

    Maar zo’n 4 keer per jaar ben ik even twee dagen pescetarisch, en dan maak ik een enorme bak "Tuna-salad à-la-Bas"…
    Ingrediënten:
    8 x blikje tonijn met een vleugje water (uitlekken en fijn prakken)
    3 x rode ui (heel fijn snipperen)
    Heel veel zee zout malen
    Heel veel zwarte peper malen
    Heel veel komijnzaad poeder
    Heel veel paprika poeder
    Heel veel dille
    Heel veel peterselie
    Heel veel rozemarijn
    Heel veel basilicum
    Heel veel oregano
    Heel veel thyme
    Heel veel olijf olie extra vierge (bijna een hele liter)
    1 x pot groene olijven (in vier stukjes snijden)
    1 x blik zwarte olijven (in vier stukjes snijden)
    2 x potje kappertjes
    Roeren, roeren, roeren, klaar…
    (En dan stoom ik daarna nog groenten, maar die eet ik apart…)
    Vrij simpel en makkelijk voor twee dagen veel eten, wat met name in de koude winterdagen voor veel brandstof zorgt…
    Niet iedereen zal zowel deze ingrediënten als de hoeveelheid waarderen, maar het staat je natuurlijk vrij daar zelf een combinatie in te vinden die beter bij jou past.

    1. lijkt me niet heel gezond om van die kruiden heel veel te gebruiken, maarja zelf weten!

      1. Beste britneyangel, bedankt voor je advies/het delen van je zorgen, maar zou je dat voor mij kunnen onderbouwen; hoe ben je tot die conclusie gekomen?

        Hoop dat je dit niet verkeerd opvat, ik ben gewoon nieuwsgierig; misschien weet jij iets waar ik niet van op de hoogte ben.

  2. jaa, panlasagne! Gewoon tomaten, vellen in stukken scheuren of raviolli gebruiken en andere groente die je lekker vind en wat kaas en laten pruttelen!

  3. Wat een goed recept, met de gnocchi! Heel erg lekker. En weinig afwas… Ik ben fan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *