Rijst twist

Heb je ook altijd te veel rijst gekookt en houd je altijd wel wat over? Zonde om weg te gooien natuurlijk! Of heb je na het eten altijd wel wat trek in wat zoetigs, maar is de vla op? Of hou je gewoon van zoet en is zoet altijd goed! Genoeg redenen voor mij om deze blog te maken, genoeg redenen voor jou om dit recept uit te proberen! Dus, vandaar deze blog: heerlijk! En zo simpel!

Wat heb je nodig:

  • witte rijst
  • kaneel
  • suiker
  • eventueel boter

Stap 1:
Schep een beetje witte rijst in een bakje

Stap 2:
Gooi er wat kaneel en suiker overheen

Stap 3:
Roer het geheel door elkaar, eventueel met een beetje boter voor het smeuïge

Zo hoef je geen rijst meer weg te gooien of te bedenken wat je daar nou eens mee moet doen. Nee! Zo maak je van een deel van je hoofdgerecht een heerlijk nagerecht! Nog een beetje nagenieten na het eten. Schep niet teveel rijst in je kommetje, want het vult nogal!

Ga jij het proberen?

Foto rijst lippen

Sharon

Geschreven door Sharon

Reacties

84 reacties op “Rijst twist”

  1. Dat is heel lekker. Deed ik vroeger altijd met een vriendin! (:

  2. * je kunt dit ook doen met wat melk, rozijntjes en de gekookte rijst.
    laat de rijst eerst ‘drogen’ dus onafgedekt bewaren, een uurtje of 3 tot 4.
    dan doe je er rozijntjes en melk bij.
    dek dit af en zet het een nachtje in de koelkast.

    de rijst dikt namelijk nog in tijdens de nacht doordat je deze eerst wat hebt laten ‘drogen’!
    opwarmen in de magnetron, boter, suiker en kaneel dr op en smullen maar!!

  3. er moet nog een bekertje geklopte slagroom doorheen,
    smullen maar!

  4. Jeeeh Doritos bedankt voor de extra aanvulling, klinkt heerlijk! Ben benieuwd ๐Ÿ™‚

  5. Mijn vader eet dit altijd, ik vind het stinken!

  6. Dit recept was vroeger vaak mijn hoofdgerecht als ik de saus bij de rijst niet lustte en ik toch iets moest eten. ๐Ÿ˜›

  7. Haha, mijn ouders eten vaak bruine suiker met plakjes boeren-met-worst? en roomboter als hoofdgerecht!

  8. Haha dit aten wij altijd als avondeten als we geen zin hadden om te koken.
    We kookten de rijst dan wel met melk, dat maakt het nog wat lekkerder ๐Ÿ™‚

  9. En dan in de magnetron!!! Dat maakt het nog zooooooo veel lekkerder

  10. Jaaaa dat is zooooo lekker!! ๐Ÿ˜€

    Je kunt het ook door een salade van doperwtjes, maรฏs en wat verse kruiden met gerookte kip/ham/tonijn erdoor doen ๐Ÿ™‚ Beetje olijfolie eroverheen, zout, peper en klaar!

  11. Haha, dat kreeg ik altijd als klein meisje als ik mijn bord met rijst met een groentesausje op had. Is inderdaad lekker (:

  12. Eumm nee toch maar niet ๐Ÿ˜‰ ik vries mn rijst wel in voor bij een ander kliekje!

  13. Ik doe dit al wel eens. Zo lekker.

  14. Ooh ja goed idee!

  15. Dit deed ik vroeger heel vaak hhaha.

  16. Ik houd het lekker op dessertrijst/pap rijst van lassie ๐Ÿ™‚ veel lekkerder!
    Maar idd wel een handige oplossing voor rijstrestje, haha nu geef ik het aan mijn hond :p

  17. koud of warm??

  18. wel lekker, maar niet mijn favoriet ..

  19. Is dit niet bijna hetzelfde als rijstepap? Wel erg lekker hoor!

  20. mss een hele droge opmerking maar honden eten ook rijst :p

  21. kan je er geen rijstaart mee maken?

  22. dat aten wij hier thuis altijd als we ziek waren

  23. Oh jaaaaa dat eet ik altijd, alleen dan gewoon rijst met basterdsuiker ๐Ÿ™‚

  24. Glynis
    Als je het op een taartbodem doet (en eventueel eerste op de taart bodem nog custard/banketbakkersroom/zwitserse room/slagroom) dan zeker wel!

  25. je kan eigenlijk die rijst op allerlei manieren tot een lekker dessert maken, met snoepjes, chocolade, (zoete) kruiden, (zoete)belegjes, suiker, (zoete) sauzen etc.

  26. Ik wil het best proberen. Klinkt wel lekker.

  27. Jaaaa dit is zรณ lekker! ๐Ÿ˜€

  28. We hebben toevallig nog wat rijst in de koelkast staan ๐Ÿ˜€
    Komt dat nu even goed van pas haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *